Центр імунології і репродукції

Зачаття дитини. Вагітність і антибіотики


Дорогий Доктор! Чи можна зберегти дитину, якщо на момент зачаття дитини батько брав нижчеперелічені препарати: етаперазин, циклодол, амітриптилін-Ленс.
Питання про збереження дитини має вирішуватися тільки Вами.
Прийом зазначених Вам препаратів небажаний в період зачаття дитини, однак наскільки вплинули препарати на сперматогенез і якість сперматозоїдів – складно сказати.
При збереженні вагітності потрібно ретельно відстежувати розвиток дитини методом УЗД.

Якщо я правильно зрозуміла встановити якісь відхилення у дитини під час вагітності практично не можна і вони можуть проявитися в майбутньому, а можуть і не проявитися? І вирішувати чи йти мені на ризик зробити свою дитину інвалідом, зберігши йому життя або послухати свого лікаря і відняти у нього можливо абсолютно нормальне життя через це страху належить тільки мені? Невже не можна якось продіагностувати плід, йому вже близько семи тижнів. І що значить пороки розвитку кісткової системи & quot ;? Не дуже зрозуміло. Це єдиний ризик або є щось ще? Можливо є якась статистика пов’язана з наслідками антибіотиків? Я дуже переживаю, не можу ні про що думати крім цього, це моя перша дитина, може бути можна що-небудь зробити, щоб захистити його від цих жахів?
Точної статистики немає, тому що спеціальні дослідження не проводилися. І дані отримані в результаті спостереження вагітних жінок випадково приймали антибіотики на ранніх або пізніх термінах вагітності, а також в результаті досліджень на тваринах. Серед антибіотиків виділяють групи препаратів високого і низького ризику щодо можливого тератогенному дії на плід. Доксициклін відноситься до групи високого ризику. При прийомі антибіотиків з групи доксицикліну (наприклад, тетрацикліну) на ранніх термінах вагітності було відзначено порушення формування кісткової системи та зубів (наприклад, недорозвинення кінцівок).
Але поряд з цим є спостереження, в яких не було виявлено негативного впливу доксицикліну і народилися здорові діти.
На жаль, на даному терміні вагітності оцінити ризик негативного впливу можна тільки побічно на підставі УЗД. У міру збільшення терміну вагітності інформативність УЗ-діагностики зростає, хоча і не дозволяє виключити можливі проблеми повністю.

Здрастуйте! Підкажіть, будь ласка, який препарат краще застосовувати для зрошення горла під час вагітності: каметон або інгаліпт, і чи можна полоскати горло фурациліном. Термін вагітності 38 тижнів. Запалене горло, температури і нежиті немає.

Всі зазначені кошти діють місцево і можуть застосовуватися при вагітності. Істотної різниці між Інгаліпту і каметон немає.


Здрастуйте! Зараз йде 2-й місяць після того, як мені зробили щеплення від краснухи. Ми оберігалися, але зараз у мене затримка і тест показує 2-ю смужку. Мене змусять робити аборт? Допоможіть!
Здрастуйте, Олена. Причин для занепокоєння немає і немає показань до проведення аборту. Описані випадки, коли щеплення від краснухи була проведена в циклі зачаття дитини і навіть на ранніх термінах вагітності – даних про негативний вплив на вагітність немає.
В даному випадку – 2 місяці – досить великий період часу, щоб не побоюватися ускладнень, пов’язаних з проведенням щеплення.

Чи можна планувати вагітність на тлі прийому чоловіком антибіотиків (амоксицилін, ністатин) і тавегіл-он лікує зуби і там йому щось ще будуть колоти, а я тільки що пройшла курс для воостановленія гормонального фону для зачаття дитини. Якщо немає, то через якийсь час буде можна.


Бажано почекати із зачаттям 2-3 місяці (цикл сперматогенезу становить 74 дня) після відміни антибіотиків у чоловіка.


Ми з чоловіком плануємо зачати дитину (хотіли в певні дні, щоб запланувати стать дитини), але кілька днів тому чоловік пропав і приймав Бісептол 4 дня по 4 таблетки (2шт.х2раза в день). Який період часу повинен пройти після прийому ліків (перед зачаттям), щоб воно не вплинуло на майбутню дитину?
ГРЗ і прийом бисептола протягом 4 днів до значних відхилень привести не повинні. Якщо в даний час самопочуття чоловіка гарне, то досить контрацепції протягом декількох днів (5-7 днів).


Ми з чоловіком проходимо лікування антибіотиком коаліціада. Доктор сказав, що беременть можна через місяць після останньої таблетки. А як же з спермікамі? Адже вони у чоловіків оновлюються раз в 3 місяці? чи буде зачаття дитини через місяць безпечним, або варто витримати більш довгий період?
Кларитромицин відноситься в групі С – дослідження на тваринах виявили негативний вплив на плід. дослідження на людях не проводилися. Даних про відсоток збійних гамет після проведення антибактеріальної терапії немає. З огляду на. можливе мутагенну дію антибіотиків. як правило природний відбір відбуватиметься на рівні гамет і перешкоджає формуванню збійного зародка.

На минулому тижні робила рентген шийного відділу хребта, на стегнах була спідниця з свінца.Сегодня з’ясувалося, що я беременна.Максімально можливий термін вагітності на момент рентгена 12 днів, мінімальний 4 дня.
Місячні у мене завжди проходять з великими затримками, тому сказати потрапляє цей термін в цикл або нет не могу.На скільки вірогідною є можливість пошкодження клітин зародка в цьому випадку і на якому максимально ранньому терміні можна це дізнатися, що потрібно для цього зробити .

На ранніх термінах вагітності (до 10-14 днів) всі клітини зародка мають однакову чутливістю до можливого впливу факторів, тому що немає диференціювання клітин на органи і тканини. Виникнення вад розвитку для цього терміну не характерно. Якщо дію шкідливого чинника значуще, то зародок гине і вагітність переривається. Якщо ж вагітність продовжує розвиватися, то ймовірність, що ушкоджує, менше 1%. Тим більше, що випромінювання не було направлено безпосередньо на область м/тазу.
В даній ситуації серйозних причин дл занепокоєння немає.
Для оцінки розвитку вагітності бажано зробити УЗД на терміні 2-3 тижні від моменту зачаття.

Дуже хочеться запитати Що ви думаєте з приводу препарату Кліод-Д. У ЖК знайшли якусь гарднерели і прописали ці ліки, а в інструкції написано протипоказання при вагітності (термін у мене 20 тижнів), що робити не знаю. До свого лікаря піду тепер через два тижні. Розривають сумніви. Допоможіть порадою. Чи можна його мені?

Застосування препарату Клион-Д під час вагітності можливо і безпечно. До складу препарату входять два діючих компонента (метронідазол і міконазол), які відносяться до груп А і В за класифікацією ліків під час вагітності. Препарати даних груп не мають тератогенну дію і дозволені до застосування під час вагітності.


Будь ласка підкажіть. 1. У мене 20-й тиждень вагітності по посл.менструаціі. Лікар призначив здати аналіз на інфекцію стрептококи B після 14-го тижня, чи не пізно зараз його здати і чи має це сенс? 2. Розкажіть будь ласка що таке доплер під час УЗД.

Ні, здавати аналіз не пізно.
Оскільки присутність високих концентрацій стрептококів гр У в піхву може відображатися на перебігу вагітності і на ранніх, і на пізніх термінах.
Особливо нас турбує друга половина вагітності, коли кольпіт, викликаний стрептококом може негативно впливати на стан плодових оболонок. Небезпечно це передчасним вилиттям навколоплідних вод. А в післяпологовому періоді – запальними захворюваннями у матері (напр, ендометрит) і дитини (шкірні запальні процеси та ін).
Якщо жінка не здавала аналіз на стрептококи гр У перед вагітністю, її орієнтують на терміни після 14 тижнів тому, що лікування можна призначити після 16-18 тижнів (антибактеріальна терапія). Напередодні пологів повторна діагностика (при негативному першому результаті) також важлива.
Допплеровское дослідження – це дослідження кровотоку в найбільш важливих великих судинах матки, плаценти, пуповини і плода. Тобто це оцінка адекватності кровопостачання плода. Використовується як додатковий метод діагностики стану плода. Перше дослідження рекомендується проводити на 20-22 тижні вагітності. Далі – за показаннями. Проводиться за допомогою такого ж датчика (зовні), як і датчик, яким Вам виробляють УЗД. Тобто ця процедура неінвазивна.
Після дослідження видається висновок.
Окремо без УЗД його проводити цілком реально (наприклад, якщо у Вашому основному центрі, де Ви спостерігаєтеся по вагітності, є тільки звичайне УЗД – можна звернутися в інше місце тільки для допплерівського дослідження, попередньо уточнивши, що Вам необхідно тільки це) . Детальніше: допплерометрия

У мене перша вагітність 6-8 тижнів. Два тижні тому брала ін’єкції антибіотиків від гаймаріта протягом 5 днів. Що робити: зберегти плід або зробити аборт?
Привіт Віра. Імовірність негативного впливу на розвиток вагітності відрізняється до різних антибіотиків. Звернувшись до класифікації лікарських засобів на нашому сайті, Ви можете знайти інформацію по тим лікам, які брали. Але навіть в тому випадку, якщо дані антибіотики відносяться до небезпечних під час вагітності групам ліків (групи С, D), вагітність може бути збережена (це багато в чому залежить від Вашого настрою) і вірогідність народження здорової дитини існує. Для оцінки розвитку вагітності бажано проведення УЗД в динаміці, на терміни 16-17 тижнів – потрійного тесту.


Шановний доктор!
Немає можливості потрапити до лікаря (лікар у відпустці). Мені призначено лікування: Микосист, Аугментин і свічки з ністатином.
Почала приймати в середині циклу, тому що по УЗД не було: ні ендометрія достатнього, ні домінантного фолікула (у мене підозри на СПКЯ). А тепер боюся можливу вагітність. Сьогодні 46 день циклу і 5 день лікування. Базальна температура 36,9. Наскільки небезпечно вплив зазначених ліків в разі можливої ??вагітності?


Вам необхідно терміново звернутися до акушер-гінеколога для діагностики або виключення вагітності. Прийняті Вами препарати слід відмінити при встановленні факту вагітності (огляд гінеколога, кров або сеча на ХГЧ, УЗД органо малого таза), так як АУГМЕНТИН (амоксицилін клавуланат) відноситься до групи В – з обережністю під час вагітності (препарат проходить через плацентарний бар’єр, але результати контрольних клінічних досліджень свідчать про відсутність ризику несприятливого впливу на плід); Мікосіст відноситься до групи С – протипоказаний під час вагітності (виявлено несприятливий вплив на плід тварин, контрольні дослідження на вагітних жінках не проводилися), ністатин – не протипоказаний під час вагітності, несприятливого ефекту не описано.

Comments are closed.