Скільки дитині носити гіпс при переломі

Здрастуйте шановні Лікарі!
Допоможіть будь ласка розібратися в наступній ситуації.
Синові 2,5 року.
4 березня ввечері невдало впав з крісла і пошкодив праву ногу. Зовні ніяких опухли і синців не було і не з’явилося пізніше, згинав-розгинав ногу безболісно у всіх місцях, але скаржився, що ніжка болить, і не спирався на неї-підгинав, коли я намагалася його поставити на ноги.
5 березня вранці також не міг спертися на ногу … Зробили в місцевій дитячій поліклініці рентген, по ньому дитячий хірург визначив «перелом поднадкостніци великогомілкової кістки» і тут же наклав гіпс, вірніше, не знімаються лангетку, сказав, що носити цей «чобіток» доведеться 2-3 тижні , з щотижневим оглядом. Думка рентгенолога, який робив знімок, не знаю, тому що вона відразу пішла додому. В цей же день показала у себе в місті знімок «дорослому» травматолога-рентгенолога, він нічого на знімку не побачив, припустив, що в поліклініці перестрахувалися.
9 березня вирішила проконсультуватися в Інституті травматології та ортопедії. Там наш знімок дивилися кілька лікарів – травматологи і рентгенологи як дитячого, так і дорослого відділень. В общем-то, думка у всіх лікарів звелося до того, що на нашу знімку ніякого перелому немає, причепитися ні до чого, що то місце, за яким наш дитячий хірург поставив такий діагноз, здорОво і ніякого перелому там немає. АЛЕ. Ці ж лікарі сказали, що знімок зроблений неправильно – неправильна укладка, що і могло дати помилковий діагноз. При цьому дитячий травматолог сказав, що гіпс все ж краще залишити до 26 березня, що він не бачить сенсу робити повторний рентген раніше (я хочу повторний робити в цьому Інституті), тому що щоб зробити правильний знімок, треба знімати гіпс, а раптом там все ж є якесь пошкодження, і тоді доведеться знову гіпс накладати. І ще сказав, що поднадкостніца зараз реакції не дасть.
У найближчу п’ятницю, 18 березня, буде 2 тижні без 1-го дня як наклали гіпс, і оскільки деякі з лікарів говорять, що навіть якщо щось і було, то у такого малюка за 2 тижні все зростається, ми з чоловіком налаштувалися поїхати 18 березня в Інститут знімати синові гіпс і робити повторний знімок. Однак мені не дає спокою думка дитячого травматолога про гіпс до 26 березня … З іншого боку, мені здається, він сильно перестраховується … А мені, в свою чергу, не хочеться після такого довгого носіння гіпсу заново вчити сина ходити. Адже наскільки я розумію і згадую свій перелом пальця на руці, за 3 тижні непрацюючі загіпсовані суглоби сильно отекут і після зняття гіпсу довго хворітимуть від набряку, і їх доведеться заново розробляти.
Звичайно зараз син сильно обмежений в русі через гіпсу, але при цьому він намагається встати на загіпсовану ногу … (я не дозволяю), згадав, що можна замість ходьби повзати (так і пересувається, коли бешкетує), сидить як жаба … і взагалі намагається з усіх сил іти як може …
начебто у мене вже є думки кількох лікарів, але я не могла не поставити хвилюючий мене питання на мед. форумі, якому довіряю …
Порадьте будь ласка, що робити – знімати гіпс 18 березня або чекати до 26-го … Чи є в нашій ситуації сенс в 3-х тижнях?
Заздалегідь велике спасибі від неспокійної мами …!

Знімок, Знімок, Знімок!: Wall:
ЗИ: ПР і переломі великогомілкової кістки 2, 5 річній дитині гіпс накладається на термін від 14 до 21 днів.


Гіпс знімете 18 березня як і збиралися, виконайте рентгенограми і підуть всі питання. Нічого б не сталося. якщо це зробили б 9 березня.

Вам знімок треба виложіть.Еслі і є перелом, то 2нед в гіпсі цілком достатньо, але зняти гіпс і оглянути ніжку повинен дитячий травматолог.Возможно, що лікарі перестрахувалися

СПАСИБІ ВЕЛИКЕ за оперативні відповіді. Вони мене дуже заспокоїли!
Знаю, що треба було відразу в першому повідомленні викласти скан рентгена, але сьогодні на руках у мене його немає, а хотілося швидше отримати консультацію. Завтра заберу знімок з Інституту травматології та викладу сюди!
Ще раз величезні спасибі.

Comments are closed.